У Києві відкрито два дитячих садочки

У Києві відкрито два дитячих садочки25-26 серпня у Дарницькому та Солом’янському районах Києва відкрито два дошкільні навчальні заклади.

25 серпня 2015 року у Дарницькому районі Києва відкрито новий дошкільний навчальний заклад, що зможе прийняти 270 дітей (4 групових приміщення для дітей раннього віку (від 2-х до 3-х років) та 10 групових приміщень – для дітей дошкільного віку).

У дитсадку функціонуватимуть сучасний басейн, спортивна зала, музична зала, конференц-зала, комп’ютерний клас, дослідницька лабораторія, творча майстерня, кімната інтелектуальних ігор, кабінет іноземної мови. Для кожної вікової групи обладнано ігрові майданчики з навісами для затінку, пісочницями і малими спортивними формами.

Різдвяні вітання керівників дошкільних навчальних закладів столиці

Різдвяні вітання керівників дошкільних навчальних закладів столиці14 січня у Київському палаці дітей та юнацтва відбулося урочисте засідання педагогічного клубу керівників дошкільних навчальних закладів міста Києва. У заході взяли участь в.о. голови КМДА Анатолій Голубченко, заступник голови КМДА Віктор Корж, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Оксана Добровольська, керівники дитячих садочків, вихователі, представники Профспілки освітян столиці.

Святковій виставі передувала презентація найбільш значущих подій року 2013, що відбулися в дошкільній освіті столиці.

Вручаючи нагороди, Анатолій Голубченко привітав усіх присутніх з різдвяно-новорічними святами, побажав добра, радості, наснаги, подякував за великий педагогічний талант й пообіцяв збереження усіх соціальних благ для столичних дошкільників. Він зазначив, що заробітна плата та муніципальні надбавки в повному обсязі освітянам м. Києва будуть виплачуватися протягом 2014 року, починаючи з січня місяця.

Табачник пообіцяв підняти вчителям зарплату

Табачник пообіцяв підняти вчителям зарплатуУсім працівникам освіти в 2014 році буде збільшено заробітну плату - про це сьогодні повідомив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник на підсумковій прес-конференції.

«Буде збільшено заробітну плату всім працівникам освіти. Зросте зарплата, порівняно з 2013 роком, для керівника дитячого садочку на 650 грн, вчителя вищої категорії - на 602 грн, старшого наукового співробітника та доцента - на 750 грн в середньому», - сказав Табачник.

Засідання «круглого столу»: «Українська освіта 2013: підсумки та прогнози»

Засідання «круглого столу»: «Українська освіта 2013: підсумки та прогнози»9 січня 2014 року у прес-центрі Українського національного інформаційного агентства Укрінформ відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Українська освіта 2013: підсумки та прогнози». Під час заходу було обговорено підсумки функціонування освітньої галузі України у 2013 році та висловлені прогнози експертів щодо можливого розвитку ситуації в 2014 році. Було презентовано також результати традиційного опитування експертів «Освіта України 2013. ТОП-10», проведеного інтернет-порталом «Освітня політика» у грудні минулого року.

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

Нагороджено переможців конкурсу «Педагогічні сходинки»

Нагороджено переможців конкурсу «Педагогічні сходинки»25 грудня 2013 року голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь нагородив дипломами та грошовими винагородами переможців III щорічного конкурсу творчих робіт «Педагогічні сходинки».

До участі були запрошені молоді учителі, вихователі, викладачі, а також студенти та аспіранти педагогічних вишів Києва, які вправно володіють мистецтвом слова.

Цього року тема творів: «Сучасний учитель. Який він?».

Основна мета конкурсу полягала у розкритті творчого потенціалу молодих учителів; сприянні розвитку молодіжних освітянських ініціатив, формуванні системи цінностей у вчителів-початківців та підвищенні престижу педагогічної праці.

Лауреати підготували різноманітні матеріали, серед яких есе, художні нариси, поезія, публіцистичні статті та ін.

Моніторинг виплати стимулюючої надбавки

Моніторинг виплати стимулюючої надбавкиЗа даними моніторингу станом на 16 грудня 2013 року 20 % муніципальна стимулююча надбавка за складність і напруженість у роботі за листопад нарахована в наступних районах м. Києва:

Зустріч з молодими педагогами столиці

Зустріч з молодими педагогами столиціЗ кожним роком на освітянському обрії Товариства молодих педагогів столиці з'являються нові імена молодих учителів, які вирішили присвятити своє життя дітям.
Другий рік поспіль у конференц-залі Київського міського будинку учителя проводиться зустріч молодих педагогів столиці з головою Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександром Яцунем. Так, 18 жовтня 2013 року, в храмі наук – учительському домі, зібралося більше 200 молодих педагогів – «сіячів мудрого, розумного, доброго».

Святкові урочистості з нагоди Дня працівників освіти

Святкові урочистості з нагоди Дня працівників освітиПерший тиждень жовтня, який цьогоріч видався по-осінньому холодним і хмарним, педагоги столиці зустріли з посмішкою на вустах і теплими словами вдячності за сумлінну працю. У середу, 2 жовтня, у Національному палаці мистецтв «Україна» відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти.
    На святі були присутні міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, міністр культури України Леонід Новохатько, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міськдержадміністрації Оксана Добровольська, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, голови районних в місті Києві державних адміністрацій, начальники управлінь освіти РДА, голови районних у м. Києві організацій Профспілки, педагоги, учні та їхні батьки.

Вихователь дитячого садка – за покликом душі!

Вихователь дитячого садка – за покликом душі!У кожної людини настає пора визначення життєвих пріоритетів і цілей, коли від зробленого вибору залежить все її подальше життя. Саме тому до вибору професії люди підходять дуже серйозно.
Існують тисячі професій з різноманітною системою оплати праці. Але найчастіше молодь обирає освіту, яка доступна або гарантує їй подальше працевлаштування. Звичайно, є ті, що йдуть до своєї мети за покликом душі тернистим шляхом злетів і падінь.
Кожен випускник школи має зробити самостійний крок в майбутнє, обравши ту професію, яка буде справді приносити йому задоволення. Є такі професії, які викликають в оточуючих захват. Наприклад, медсестра уособлює милосердя, перша вчителька – найсвітліший  спогад, а вихователька дитячого садочка – доброту й увагу, другу маму.
Навчаючись в Педагогічному інституті Київського університету імені Бориса Грінченка за спеціальністю  "Дошкільна освіта. Практичний психолог”, мене інколи запитують: "Чи не шкодуєш про свій вибір?”. Я з гордістю та впевненістю відповідаю: "Ні, тому що кожен день в інституті відкриває для мене все нові і нові таємниці професії педагога”.

27 вересня – Всеукраїнський День дошкілля

27 вересня – Всеукраїнський День дошкілляЩиро вітаємо зі святом! Бажаємо всім дошкільним працівникам міцного здоров’я, родинного благополуччя, любові, здійснення мрій та успіхів у вашій роботі!
Дошкільний вік – це період, коли починається процес соціалізації, встановлюється зв'язок дитини зі світом людей і природи, відбувається її залучення до культури та загальнолюдських цінностей.
Ганна Скомороха, директор дошкільного навчального закладу № 762 «Либідь» Солом’янського району м. Києва, вважає, що дошкільна освіта – це фундамент. Треба виховувати дитину, коли вона лежить поперек лавки, а не по вздовж, бо тоді вже буде пізно.
Вихователі намагаються, щоб кожна дитина була здорова фізично і морально. Адже є випадки, коли один малюк упаде, а інші над ним сміються. Ми вчимо дітей робити добрі справи, допомагати один одному, подавати руку у скрутну хвилину.
2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

Стандарт столичної освіти – основа ефективного розвитку дошкільної освіти столиці22 серпня 2013 року у Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ в 1943 році», який знаходиться в селі Нові Петрівці, пройшла конференція керівників дошкільних навчальних закладів столиці на тему «Стандарт столичної освіти як основа ефективного розвитку дошкільної освіти міста Києва».

На заході були присутні заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міськдержадміністрації Оксана Добровольська, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, директор компанії «Гулівер Інтернешнл» Ольга Лисенко та ін.

В Україні створять електронний реєстр дошкільнят

В Україні створять електронний реєстр дошкільнятМіністерство освіти і науки рекомендує регіональним департаментам та управлінням освіти створювати уніфіковану систему електронної реєстрації дітей дошкільного віку.

За визначенням авторів рекомендацій, уніфікована система електронної реєстрації дітей дошкільного віку є системою реєстрації, що створюється за єдиними правилами та вимогами і містить інформацію, необхідну для вирішення організаційних завдань щодо збору, накопичення та обробки персональних даних про дітей дошкільного віку, які стоять на черзі на зарахування, зараховані та відвідують дошкільний навчальний заклад.

З осені в київських дитсадках з’явиться онлайн-меню

З осені в київських дитсадках з’явиться онлайн-менюУ Києві почалося тестування програми онлайн-меню для дитячих садків. Батьки зможуть  обрати дитсадок і в режимі реального часу дізнатися, якими продуктами будуть годувати їхню дитину.

Також передбачається, що батькам буде відомо про калорійність, термін придатності і постачальників продуктів. З 1 вересня система повинна запрацювати по всьому місту, а поки вона вже тиждень тестується в Печерському районі.

У дитсадку №771 відкрито чотири відновлені групи

У дитсадку №771 відкрито чотири відновлені групиУ дошкільному начальному закладі № 771 Деснянського району відкрили 4 відновлені групи, які з першого вересня додатково приймуть 80 вихованців.

У цих сучасних групах дошкільного закладу створено всі умови для всебічного розвитку малюків, максимального розкриття творчого потенціалу, інтелекту, таланту кожної дитини. До початку навчального року планується оновити та модернізувати 20 столичних дитсадків.

«Профспілкова діяльність вчить бути лідером», – Лариса Макаренко

«Профспілкова діяльність вчить бути лідером», – Лариса МакаренкоЗа твердженням Софії Русової, «вихователька – садівниця в саду дітей», і як росте та квітує цей сад залежить саме від тих, хто його плекає. Тому найбільшою цінністю і окрасою кожного закладу освіти є його колектив. У дитсадку № 819 Святошинського району столиці «Золота рибка» він настільки згуртований і творчий, що навіть хобі професійний склад закладу має спільне. Навчаючи дітей, працівниці садочку стають майстринями рукоділля. Вони діляться між собою натхненням і разом досягають нових обріїв креативу. Так з легкої руки вихователів і нянь дитячі творчі виставки перетворюються на мистецькі галереї, а власні витвори вишивки – на шедевральні колекції картин.

Дитсадочок №214 Святошинського району столиці відсвяткував ювілей

Дитсадочок №214 Святошинського району столиці відсвяткував ювілейХочу поділитися на сторінках профспілкового сайту радісними хвилинами з життя дошкільного навчального закладу, де працюю.

У вересні цього року дошкільний навчальний заклад №214, який знаходиться в одному з мальовничих куточків Святошинського району міста Києва, відсвяткував своє 55-річчя.

На території закладу зібралося багато гостей – батьки, дідусі й бабусі, хрещені батьки, працівники управління освіти Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, представники політичних партій, працівники Національного музею народної архітектури та побуту України, ветерани педагогічної праці, випускники. Хлібом-сіллю зустрічали господарі дорогих гостей. Організаторам свята так хотілося донести до дітей, що вони – українці, розмовляють українською мовою, співають українські пісні, люблять гратися в народні ігри.

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

Стан та перспективи розвитку дошкільної освіти

Стан та перспективи розвитку дошкільної освітиЦе питання 27 вересня, у всеукраїнський День дошкілля, стало лейтмотивом розширеного засідання колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

У своєму виступі міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник поінформував про динаміку розвитку мережі дошкільних навчальних закладів та впровадження електронної черги до дитсадків для реєстрації дітей. Однак досі зберігається попит на місця в дитячих садках України: нині на 100 місць претендує 113 дітей.

Під час засідання колегії були розглянуті питання перспективи розвитку дошкільної освіти, можливості зменшення «паперової роботи» працівників дошкілля, а також якісного харчування дітей, медичного обслуговування, забезпечення освітян методичними матеріалами, створення ДНЗ сімейного типу тощо.

27 вересня у столиці відзначатиметься День дошкілля

27 вересня у столиці відзначатиметься День дошкілляДень дошкілля – українське загальнодержавне свято, засноване в 2011 році на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 року № 629 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року» та резолюції І Всеукраїнського з’їзду працівників дошкільної освіти.

Ідея цього свята – допомогти суспільству звернути увагу на дитячий садок, дошкільну освіту в цілому і на роботу працівників цієї галузі.

Дошкільний вік – один з найбільш відповідальних і важливих періодів у житті підростаючого покоління, в якому починається закладання любові до природи, навколишнього світу і Батьківщини. Від професіоналізму, терпіння і мудрості наших вихователів,  уваги до унікального і своєрідного внутрішнього світу дитини залежить те найдорожче, що у нас є – наше життя і наша надія. Бути вихователем – високе покликання, велика відповідальність і глибока повага.

Формування психіки дітей повинно бути у постійній увазі і влади, і громадськостіПротягом півторарічного терміну своєї діяльності Комісія з освіти і науки Громадської ради при КМДА проводила моніторинг громадської думки і настроїв у місті по цьому напрямку.

І на сьогодні ми можемо сказати, що зберігається стійка тенденція до зростання стурбованості мешканців столиці щодо інформаційної безпеки дітей та підлітків, тобто можливості захистити психіку й свідомість маленьких киян від небезпечних інформаційних впливів: маніпулювання свідомістю, дезінформування, спонукання до агресії.

Державними стандартами початкової освіти, які впроваджуються у цьому навчальному році, передбачено набуття ряду надзвичайно важливих для життя компетенцій, які дитина може набути лише у результаті виховання.

Але ж відомо, що нині інформативна функція освіти поступово витісняє виховну.

У Голосіївському районі столиці буде відкрито дитячий садок № 196

У Голосіївському районі столиці буде відкрито дитячий садок № 196До початку нового навчального року, а саме 28 серпня, найменші мешканці мікрорайону «Теремки – ІІ» Голосіївського району отримають чудовий подарунок – дошкільний навчальний заклад № 196, розташований на вулиці Дмитра Луценка, 13.

Садочок розрахований на 250 дітей, які будуть об'єднані в 12 вікових груп: 3 групи раннього віку, 2 логопедичні групи та 7 груп дошкільного віку.

Головою первинної профспілкової організації ДНЗ № 196 була обрана Людмила Сироватка. Обрання на посаду голови первинки відбулося 8 грудня 2011 року під час зборів трудового колективу.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»